over isidoor

selffoto2

Isidoor Feenstra werd geboren in Amsterdam (1959). Hij volgde de kunstopleiding aan de Wackers academie. Isidoor woont en werkt in Kelpen-Oler.

onderwerp en techniek
De Wackers academie bleek een juist keuze voor deze figuratief ingestelde kunstenaar die zich tot dan toe voornamelijk met tekenen bezig had gehouden. Leraren als Sam Drukker en Marieke Molenkamp brachten hem de beginselen van de schilderkunst bij. Sindsdien is er steeds meer balans gekomen tussen onderwerp en techniek. De techniek die de kunstschilder gebruikt is steeds weer afhankelijk van onderwerp en stofuitdrukking.

uitersten
Hij werkt hoofdzakelijk in olieverf. Hoewel het werk duidelijk laat zien met hoeveel zorg Isidoor tot het uiteindelijke resultaat komt, vindt hij de benaming 'fijnschilder' absoluut verkeerd gekozen. "Ik vind het spannend om zoveel mogelijk facetten van de schilderkunst te benutten. Uitersten te gebruiken als licht en donker, dikke verf aan te brengen naast geglaceerde laagjes. Steeds verder te werken en toch de spontaniteit van het schilderij in tact te laten. Totdat het idee volledig uit de verf is gekomen. Zo geeft ieder schilderij een beeld van het creatieve proces waar ik in zit.''