portretten in stilleven

henk
henk
jeane
jeane

 

Na een jarenlange artistieke zoektocht heeft Isidoor met portretten in stilleven een nieuw genre toegevoegd aan de bestaande schilderkunst.

Een portret in stilleven is een schilderij van voorwerpen waarmee het karakter van een mens, dier of bedrijf wordt verbeeld. Dat gebeurt door dagelijkse gebruiksvoorwerpen te schilderen, in combinatie met voorwerpen die een puur symbolische betekenis hebben.

Aan het maken van een portret in stilleven gaat een uitgebreide verkenning van de/het geportretteerde vooraf. In overleg met Isidoor kunnen aan objecten ván de/het geportretteerde, voorwerpen worden toegevoegd die het karakterbeeld versterken. Dat kan alles zijn: voorwerpen met een symbolische waarde, of een bijzondere betekenis, of een bijzondere vorm etcetera. Hierdoor vertelt elk schilderij een eigen verhaal.

mens, dier, bedrijf
De toepassingsmogelijkheden van een portret in stilleven zijn divers. Het kan een mens verbeelden, maar ook een dier of bedrijf. Het kan één aspect van een karakter uitdrukken of het totaal. Het kan een heel leven weergeven of een periode. Kortom een schilderij geschikt voor talloze gelegenheden.

stilleven
Isidoor maakt ook stillevens in opdracht. Bijvoorbeeld van voorwerpen die je mooi vindt in een kleurstelling die bij je past.

Neem gerust contact op voor meer informatie